معشوقه ی 139 میلیون دلاری پیکاسو!


يکی از نقاشی‌های پابلو پیکاسو با عنوان «زنی با یک ساعت» متعلق به سال ۱۹۳۲ روز چهارشنبه ۱۷ آبان در حراج موسسه ساتبیز در شهر نیویورک به بهای ۱۳۹ میلیون دلار فروخته شد.


این گرانترین اثر هنری است که در سال جاری میلادی در سراسر جهان به فروش رفته است.


این تابلو بخشی از مجموعه شخصی آثار هنری متعلق به امیلی فیشر لانداو به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار بود که روز چهارشنبه به حراج گذاشته شد.


خانم فیشر لانداو که چند سال پیش درگذشت یکی از ثروتمندان و خیرین سرشناس درایالت نیویورک بود و یک مرکز هنری به نام او شامل گنجینه‌ای از آثار هنری مدرن در محله کوئینز شهر نیویورک قرار دارد.


تابلوی «زنی با یک ساعت» از نظر ارزش مالی دومین اثر گرانقیمت پابلو پیکاسو است. تابلوی دیگر این نقاش اسپانیایی با عنوان «زنان الجزایر» در حراج موسسه کریستیز در سال ۲۰۱۵ به قیمت ۱۷۹.۳ میلیون دلار فروش رفت.


«زنی با یک ساعت» پرتره یکی از معشوقه‌های پیکاسو به نام ماری- ترز والتر است که روی یک صندلی شبیه تخت نشسته و پس‌زمینه آن به رنگ آبی است.


ساعت مچی که در این پرتره و عنوان آن دیده می‌شود دستمایه یکی دیگر از تابلوهای پیکاسو و پرتره‌ای است که از همسر خود اولگا خوخلووا، بالرین روسی- اوکراینی، کشیده بود.


ماری- ترز والتر در ۱۷ سالگی با پیکاسو آشنا شد که درآن زمان ۴۵ ساله بود. پیکاسو که هنوز با همسرش زندگی می‌کرد با او رابطه عاشقانه پنهانی داشت. ماری- ترز والتر موضوع چند اثر دیگر پیکاسو نیز هست، از جمله تابلوی «اغواگر خفته» محصول سال ۱۹۳۲ که سال ۲۰۲۲ در یک حراجی به قیمت ۶۷.۵ میلیون دلار فروخته شد.


پیکاسو تابلوی «زنی با یک ساعت» را در یکی از سال‌های سرنوشت‌ساز فعالیت هنری خود کشید. او ۵۰ ساله بود و به شهرت جهانی رسیده بود ولی در سال ۱۹۳۲ برای ساکت کردن منتقدانی که می‌پرسیدند «آیا او هنرمند گذشته است و یا هنرمند آینده»، بلندپروازی و جسارت خود را دوچندان کرد.


به گفته موسسه حراج ساتبیز، امیلی فیشر لانداو این اثر پیکاسو را در سال ۱۹۶۸ خریداری کرده بود و تابلو در یکی از سالن‌های آپارتمان او در محله منهتن شهر نیویورک آویزان بود.


نام و مشخصات خریدار این تابلو طبق معمول اعلام نشده است.



ماری-ترز والتر (: Marie-Thérèse Walter)، مُدِل فرانسوی به مدت بیش از ۱۰ سال معشوقهٔ مخفی پابلو پیکاسو، نقاش و تندیسگر برجستهٔ اسپانیایی و در فاصلهٔ سال‌های ۱۹۲۷ تا ۱۹۳۵ الهام‌بخش برخی از مشهورترین آثار پیکاسو شد.


پیکاسو چندین پرتره از مار-ترز والتر کشیده‌است. برخی از صاحب‌نظران دنیای هنر مجموعه نقاشی‌های کشیده‌شده از ماری-ترز را از بزرگ‌ترین دستاوردهای هنری پیکاسو می‌دانند.[۱] در این دوره، پیکاسو از سبک کوبیسم تا حدی روی برگرداند و به سبکی بازتر و تخیلی‌تر، به تأثیر از سوررئالیسم روی آورد.[۲]


ماری-ترز والتر متولد لو پرو-سور-مرن، فرانسه بود. او در سن ۱۷ سالگی در ایستگاه راه‌آهن پاریس با پابلو پیکاسوی ۴۵ ساله آشنا و وارد رابطه مخفی عاشقانه شد.[۱] پیکاسو در آن زمان همسری به نام اولگا خوخلووا داشت.[۳] با نمایش تابلوهایی با سیمای ماری-ترز، اطرافیان پیکاسو و از جمله همسرش اولگا خوخلووا به رابطه مخفیانهٔ آن دو پی بردند.


در ۵ مارس ۱۹۳۵ میلادی، ماری-ترز از پیکاسو دختری به نام «مایا» به‌دنیا آورد. اولگا پس از اطلاع از این ماجرا بلافاصله از پیکاسو تقاضای طلاق کرد.


تابلوهای عریان، برگ‌های سبز و تندیس رؤیا، و عریان در صندلی سیاه از جملهٔ آثاری است که پیکاسو در سال ۱۹۳۲ با الهام‌گرفتن از چهره و اندام ماری-ترز خلق کرد.


پرتره‌های مطالعه و دختر جوان در خواب به سال ۱۹۳۲ میلادی، زن با کلاه و یقه خز به سال ۱۹۳۷ میلادی، از جمله دیگر آثاری است که پیکاسو، ماری-ترز را به تصویر کشیده‌است.