مثل گوزن زخمی کوه…
افسانه لطفی
کفشهای پاره پاره ی ونگوگ را ندارم
یا پوتین لنگه به لنگه ی چارلی
که به کودکان کار چهار راه ولی عصر ببخشم
چارق هایم
چاقو خورده اند
افسانه لطفی
کفشهای پاره پاره ی ونگوگ را ندارم
یا پوتین لنگه به لنگه ی چارلی
که به کودکان کار چهار راه ولی عصر ببخشم
چارق هایم
چاقو خورده اند
هاجر رستمی
روز ۳۰ خرداد ۸۸، در گرماگرم اعتراضات مردم ایران به تقلب در اعلام نتیجه انتخابات قلابی رژیم، دختر جوانی هدف یک تک تیرانداز شبه نظامی لباس شخصي قرار گرفت. به گفته عفو بین الملل این واقعه در پی چراغ سبز علی خامنه ای در نماز جمعه ۲۹خرداد ۱۳۸۸ به نیروهای سپاهی، بسیجی و انتظامی برای سرکوب معترضین رخ داد.
الهام یزدی ها
ندا آقاسلطان سوم بهمن ماه تولدش را جشن میگرفت اگر در ۳۰ خرداد سال ۸۸ در امیرآباد تهران، به ضرب گلوله کشته نشده بود. بیش از ۱۰ سال از مرگ ندا آقاسلطان می گذرد و امروز صدای زنان معترض در خیابانها بیش از هر زمان دیگری به گوش می رسد.
لیدا پرچمی
هر سال روزنامه تایمز لندن، یک چهرۀ اثر گذار جهان را بعنوان فرد سال معرفی می کند. امسال این عنوان به ندا آقاسلطان، دانشجوی جوانی که در اولین تظاهرات بزرگ معترضان به نتایج انتخابات به قتل رسید، اهدا شده است.
پائولا اسلیتر، مجسمه ساز سرشناس آمریکایی اهل کالیفرنیا، تندیسی از ندا آقاسلطان دختر ۲۷ ساله ای که در وقایع نا آرامی های پس از انتخابات اخیر در ایران به ضرب گلوله کشته شد ساخته است که در تظاهرات هفته گذشته ایرانیان شمال کالیفرنیا در مقابل شهرداری شهر سن فرانسیسکو، برای نخستین بار از آن پرده برداری شد.
2 زن دلاور خرداد- ندا آقا سلطان بر اوراق خرداد 1388 می درخشد؛ نماد جنبش سبز که با چشمان باز جان باخت و جاودانه شد. و ماه منیر مولایی راد، شیرزنی که کودکی چون کیان پیر فلک را زاد که نمادی ازجنبش”زن، زندگی،زیبایی” است. وخوددر محاصره گرگان جمهوری اسلامی.
“زن روز” مفتخر است که اسناد و مطالب شهادت”ندا آقا سلطان” را در پانزدهمین سال آسمانی شدنش به مردم ایران تقدیم می کند.
اطلاعات در مورد خانم ندا آقاسلطان، برگرفته از گزارش سازمان عفو بین الملل (١ و ٢ تیر ١٣٨٨)، دیدهبان حقوق بشر (٢ تیر ١٣٨٨)، فیلم مستند اچ بی او «برای ندا» (١٣٨٩)، سایت بیبیسی
ندا آقا سلطان، یکی از کشتهشدگان حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران از سوی روزنامهی تایمز لندن به عنوان “چهره سال” برگزیده شد. این روزنامه در صفحهی اول خود در شمارهی روز ۲۶
تصاویر مرگ ندا آقاسلطان که توسط دوربین گوشی موبایل فردی ناشناخته تصویربرداری شده است، به یکی از آثار ماندگار خبری و به نمادی جهانی تبدیل شده است. اگر چه فیلمبردار ویدئو مرگ ندا به
اعتراضهای مدنی مردم ايران در اعتراض به آن چه «تقلب در انتخابات رياست جمهوری» میخوانند، تنها چشم رسانههای خبری جهان را به خود ندوخته است، بلکه الهامبخش شاعران و نويسندگان نیز شده است و
شهلا صمصامی ایرانیها بیش از صد سال است که برای دست یافتن به آزادی و دمکراسی مبارزه کرده اند. زنان از زمان مشروطیت نقش قابل ملاحظهای در این مبارزات داشته اند. انقلاب ایران
مدتها قبل از این که اولین خبر “تیوتری” در باره احتمال تقلب انتخاباتی ایران در اینترنت گذاشته شده و تکثیر هزاران باره آن به تظاهرات تودهای در خیابانهای تهران منتهی شود، شرکت زیمنس، این
مزدک بامدادان
چشمانت را دیدم، چشمانت را روز سی اُم خرداد دیدم، درست بیست و هشت سال…
رضا تقی زاده
جوانی که با ضجه در لحظه پرواز، از ندا میخواست تا ” بماند “، باید از چهره گلگون دوشیزه آرمیده بر خاک چشم میگرفت، به آسمان نگاه میکرد، تا رسای قامت عروس آزادی را در عرش ببیند، که چه ماندگار.
محمد صفریان
چند ساعت پیش، آخرین نگاهش را به دوربین موبایلی دوخت و رفت. و حالا تمام دنیا می داند که آن نگاه، آخرین کلام یک دانشجوی فلسفه ی ایرانی بود که ندا نام داشت.
محسن حیدریان
شانس واقعی کودتاگران در پیروزی برق آسا و فرونشاندن سریع جنبش مردمی بود. اما با مقاومت نیرومند و شور انگیز یک هفتهای اکثریت مردم، کودتا گران با گذشت هر روز به تنگنای سیاسی و روانی بیشتری دچار میشوند. با وجود محاصره ارتباطی و رسانهای کشور، دختر زیبا و آزادیخواه شهید ندا آقا سلطانی در برابر یک آیتالله فرسوده و دیکتاتور به دو نماد ایران در صحنه جهانی، تبدیل شدهاند.
فرزانه بدیعی
جانی مادلین، خوانده ی کانادایی، نخستین هنرمندی بود که در سوگ ندا همراه جنبش سبز ایران شد تا در ادامه ی راهی که او آغاز کرد، هنرمندان بسیاری از چهارگوشه ی دنیا با ایرانیان همگام شوند. گفت و گوی فرزانه بدیعی با این هنرمند کانادایی، پیش روی شماست…